четвер, 26 лютого 2015 р.

У Криму підвищується мінералізація води через безконтрольне буріння свердловин

Кримська вода, ідіоти, це як прекрасна дика пташка. Ти будеш її довго і складно ловити, посадиш в клітку, але вона не співатиме. Інші її сестри, які раніше тішили твій слух своїм співом, замовкнуть і відвернуться від тебе. І вона зрештою або випурхне з клітки, або помре в неволі. 
Кримська вода завжди ненавиділа загарбників і нехлюїв. Це добре знали в давнину. А того, хто сам вільний і все навколо шанує, вона ощасливить. І напоїть, і нагодує.
Кажу, бо знаю.
Нижче замітка про новини з водою.

Через безконтрольне буріння свердловин і використання підземних джерел протягом 2014 року мінералізація підземних вод Північного Криму серйозно збільшилася.

Про це на засіданні комітету Державної ради Криму з аграрної політики, екології та природних ресурсів заявив заступник міністра екології та природних ресурсів республіки Олексій Яценко, – повідомляє Кримінформ.

За словами заступника міністра, минулого року для вирішення водної проблеми Криму міністерство «закривало очі» на буріння свердловин без ліцензій і дозволів.

середу, 25 лютого 2015 р.

Прості поради про домашні смітнички: як зробити сортування сміття зручнішим

Часто люди нарікають, що не мають змоги сортувати сміття через брак простору вдома. 

Але завжди можна організувати простір кухні так, щоб зробити сортування сміття простішим. Виберіть смітники, які зручно використовувати. 

Якщо є достатньо місця, найбільш практичним є кошик з відділами. Можна також використовувати контейнери з відповідним маркуванням. Якщо місця мало, кількість контейнерів для сортування можна скоротити до двох: один для змішаних відходів, другий для перероблюваних. Потім сміття з другого контейнера треба розділити, коли викидатимете у великий контейнер.

Якщо не хочете купувати нові контейнери, для збору вторинної сировини можна використовувати старі картонні коробки та ящики, наприклад, з-під сміття.

Розумне використання простору також передбачає подрібнення упаковки. Це дозволяє зменшити об’єм сміття в будинку, а потім і в транспорті.

З сайту польського Міністерства зовнішнього середовища
http://naszesmieci.mos.gov.pl/