пʼятниця, 2 січня 2009 р.

Приємна новина: натуральних торбинок стає більше!

«Пластун любить красу та дбає про неї», - гласить 13 точка Пластового Закону. Тому щоб вберегти навколишнє середовище від забруднення поліетиленовими пакетами, група пластунів вирішила виготовляти пластові екоторби. Торби виготовлені з природних матеріалів і тому не несуть шкоду природі, адже їх не треба викидати вже після першого використання. Екоторби випущено у трьох варіантах і на всіх є надпис «Пластун любить красу та дбає про неї». На екоторбах зображено пластунів, які йдуть в мандрівку; квітка, сфотографована в українських Карпатах та спеціально розроблений пластовий малюнок на екологічну тематику. Торби є двох кольорів – чорні та білі. На кожній екоторбі є стильна червона лейба «екоторба».

Першу ексклюзивну екоторбу пластуни подарували Почесному Пластунові Володимиру Костеріну. Він зазначив, що дуже вдячний за подарунок та цілком підтримує ініціативу з розповсюдження таких торбинок, оскільки в «час тотальної синтетики натуральні речі є дуже корисними і ми всі повинні докладати зусиль, щоб популяризувати збереження довкілля, здоровий спосіб життя та правильно організований побут». Пан Костерін також додав, що на сьогодні у світі поліетиленові пакети становлять серйозну проблему - побутові відходи нагромаджуються щороку і такі вироби потрапляють до ґрунту на сотні років, засмічуючи його. А при спалюванні виділяють до атмосфери токсичні речовини. Тому з позиції етики і естетики екологічні торбинки є дуже доречними в наш час. І в розвинутих країнах ця практика вже поширена, свідомі люди розуміють як важливо раціонально відноситися до природних ресурсів та берегти цей світ. «Тож велике спасибі Вам за турботу про нинішні та майбутні покоління. Мені надзвичайно приємно, що Пласт опікується питанням екологічної безпеки», - зазначив Володимир Костерін.

За докладнішою інформацією пишіть на скриньку kseniya.opanasuk@plast.org.ua.

Довідка:
За оцінками з різних джерел, від 500 мільярдів до 1 трильйону поліетиленових пакетів людство використовує щорічно. Тобто щохвилини понад один мільйон...

Поліетиленові пакети виготовляють з вичерпних природних ресурсів – нафтопродуктів, які за песимістичними прогнозами будуть вичерпані протягом наступних 30 років. Проте найглобальнішою проблемою є те, що викинутий, наприклад в лісі, поліетиленовий пакетик може існувати до 1000 років у вигляді сміття, не піддаючись розкладу, а при згорянні утворює ряд високотоксичних речовин (таких, як діоксин, кислоти та ін.). Крім неестетичного вигляду, такий пакетик може стати причиною смерті тварин та риб, які помилково можуть прийняти його за їжу.

Закликаємо вас не жити лише сьогоднішнім днем, а подумати про завтра, і не лише про своє, а й нашої планети. Не шкодьте природі! Не викидайте сміття, ощадно використовуйте природні ресурси і не беріть зайвий пакет в супермаркеті, навіть якщо він абсолютно безкоштовний.

3 коментарі:

Анонім сказав...

еко торби у Львові: http://anastasia-lviv.razom.eu/ekologia/symka/eco_symka.html

Ольга сказав...

Дякую, цікаві торбинки! І красиві.

Achima Abelard сказав...

Ми хотіли б відзначити виняткову послугу, яку ми отримали протягом усього процесу рефінансування. Професіоналізм пана Лі та знання кредитної компанії були вражаючими та по-справжньому оціненими. Містер Лі - надійний кредитний співробітник. Раніше ми мали досвід роботи з кількома іншими банками і вважали цей процес неприємним і нудним. Містер Лі пішов вище і далі, щоб переконатися, що всі наші потреби були задоволені і що все було оброблено ретельно та ефективно. Ми рекомендуємо його і надалі і надалі ». Містер Лі Контактна електронна адреса / Whatsapp 247officedept@gmail.com + 1-989-394-3740