вівторок, 6 квітня 2010 р.

Якщо кольорові речі після прання залишилися брудними

Часто, коли ми завантажуємо в пральну машину сильно брудні речі (з плямами чи з поганим запахом), ми вибираємо високу температуру (60 або 90 градусів), щоб краще відіпрати бруд. Але таким чином ми ризикуємо "зварити" плями, тобто зафіксувати їх на тканині.
Отже, треба робити навпаки, тобто робити цикл замочування в холодній воді. Непотрібно ставити повний цикл прання, тільки попереднє замочування, яке є коротшим. Насипте у відділення для порошку трохи засобу для прання (використовуйте 1/4 від тої кількості, яку в нормі використовуєте для одягу) і 1 ст. л. крупної солі. Не вмикайте центрифугу.
По закінченні циклу замочування зробіть цикл прання при температурі 40 градусів, використовуючи при цьому ту кількість засобу для прання, яку насипаєте в нормі (стільки, скільки досить, щоб випрати не сильно брудні речі, оскільки речі вже були замочені).
Якщо ж проблема полягає в іншому, тобто речі просто мають поганий запах чи плями, замість засобу для прання налийте 1 склянку білого оцту і додайте 2 ст. л. грубої солі (для замочування в холодній воді).
Комірці і манжети, жирні плями і плями від соку потрібно потерти, ще перед замочуванням в холодній воді, господарським милом або побризкати білим оцтом, якщо річ має поганий запах.
Роблячи цикл замочування в холодній воді, ви заощаджуєте електрику і порошок.
Замочування в машині можна замінити замочуванням у воді з потертим на терці господарським милом і грубою сіллю або з пастою. (
"pasta di marsiglia".)


За джерелом http://vivereverde.blogspot.com/ переклала Катруся Свідзинська

Немає коментарів: