Пост 1 з серії #липеньбезпластику
На фото житній хліб на заквасці. Раніше, багато років поспіль, я пекла хліб у хлібопічці. Цього року завдяки карантинум нарешті з мамою перейшли на хліб на заквасці.
Що це дає в стилі #zerowaste?
1. Не купую хліб в магазині, нема ніякого пакування від нього.
2. Борошно і сіль можна купити у переробному пакуванні (папері) або взагалі на вагу у власну тару (навіть зараз, коли внаслідок епідемії запаковане все, можна добитися від супермаркета борошна у свій мішок, про це я писала раніше).
3. Як рідину для тіста можна використати не тільки просто воду, а й, наприклад, картопляний відвар (не виливається геть, а на картоплі ще й добре росте хлібчик).
4. Зберігається хліб загорнений у чистий рушник. Не черствіє. Закладаю два буханці приблизно раз на тиждень, споживає двоє людей.
Ну, і економічний плюс: це реально дешевше, ніж у магазині, особливо якщо йдеться про магазини, які продають бездріжджовий хліб.
Кому цікаво, можу показати-розказати, спекти :), пишіть.
#plasticfreejuly #безпластику #свійхліб #безполіетилену #чистедовкілля #печувдома #безпакування #plasticfreejuly2020 #plasticfreechallenge #senzaplastica #zerowastelviv
Немає коментарів:
Дописати коментар