середу, 2 жовтня 2019 р.

#Silporecycling у Львові: мій досвід

Знаєте, у славному місті Львові є тепер дуже гарна станція приймання вторсировини — silporecycling. Працює від вересня 2019 року біля Сільпо на Науковій 35а (ВАМ).

Розташування: позаду Сільпо з лівого боку (ближче до недобудованого мосту)

Зробила фото здалеку, щоб можна було орієнтуватися, де саме цей пункт знаходиться.

Оскільки там працює одна людина і площа невелика, можна принести максимум 25 кг на місяць.
Години роботи
За сировину нараховуються бали на картку Сільпо, які, як відомо, перетворюються раз на квартал на певну суму грошей, яку можна в тому ж Сільпо використати. Що можна здати — дивіться на фото.
Тут розписано, що приймають, що не приймають

Розповім про свій досвід.

1. Метал. Звичайні приймачі металобрухту не люблять консервних бляшанок, а тим більше дрібних залізок. Сюди можна принести навіть металеві кришки від консервації та від пляшок, як от з-під пива. Здала консервні банки, які знайшлися.
Чекає свого часу
2. Пластик. Пан на прийманні весь пластик уважно переглядає. В розділ ПП, наприклад, не потрапляють лотки "від їжі", себто від різних сирних нарізок і підібного. Відра від сметани - так, хоч це наче теж їжа ;)
Це те, що не взяли: одне без маркування, два "від їжі"
3. Папір. Сюди входить тетрапак і "паперові" скляночки, з морозивом включно. Також ми порадились і вирішили, що паперовий пакет від стерильних марлевих серветок, що всередині має плівку, теж підходить.

! Увага! Абсолютно все, що ви приносите, має бути чисте і сухе! Ніяких залишків їжі, соків, кремів чи зубних паст в тюбиках! У вас візьмуть, якщо вміст буде цілком відсутній.

І ще одне: вони важать від 10 грамів, а загалом передбачаються й докладніші ваги. Себто не накопичувати сміття вдома, якщо нема де і вам по дорозі Наукова, реально :) Будьте уважнішими, не купуйте їжу в тарі, яку потім ніде не приймуть.

Немає коментарів: