понеділок, 20 липня 2020 р.

Зберігання харчів вдома

Як зберігати?

1. Не люблю робити запасів. Найчастіше це причина, що щось зіпсується. Люблю ходити на закупи в міру потреби.
2. Зазвичай зберігаю в тому, в чому принесла або пересипаю / переливаю в банки.
3. Готові страви зберігаю в тому, в чому вони готувалися, накриті кришкою.
4. Можна накрити тарілку іншою тарілкою - давній такий спосіб.
5. Замість тарілки можна використати тканину. Зараз люди вже шиють такі кришечки з ґумками, які можна насадити на різну тару. На фото у мене банка з закваскою, накрита тканинною кришечкою.
6. Повторне використання поліетиленових пакетів. Це поганий спосіб зберігання (я в хаті не сама :)), оскільки створюється сприятливе середовище для розвитку різних мікроорганізмів. Натомість можна показати дітям спосіб добування чистої води в екстремальних умовах :)
7. Замість згаданих поліетиленових пакетів чудово працюють воскові серветки! На фото лимон у восковій серветці: не пріє, зберігає власну вологу.

Серветки треба час від часу оновлювати, бо віск із часом стирається. Недолік той, що якщо забудеш, що то замотане, таки зігниє. Місяці за три.
(Нема часу перевертати, думаю, ви зрозуміли. Про воскові серветки буде окремий пост).

Немає коментарів: