неділю, 2 серпня 2020 р.

Засоби від комарів

Не можу сказати, що дуже потерпаю від цих комах, але іноді їх буває надмірно багато (страшні історії пропустимо).


Отже, однозначно дієвим засобом проти комариків є гвоздика. Та, що приправа з різким запахом.

Одразу застереження: ви маєте переконатися у відсутності алергії не лише у себе, а й у близьких, які перебувають з вами в одному просторі. Собі можна нанести крапельку на внутрішній згин ліктя і почекати якийсь час; якщо когось із ваших домашніх турбує запах (чхання, свербіж носа чи очей), шукаємо інші засоби.
З гвоздики можна зробити різні засоби.
✓ беремо чайну ложку сухої приправи, відварюємо, відціджуємо. Отриману водичку можна налити в баночку з розбризкувачем і пшикати на одяг, руки, шию (не в очі!)
✓ у відваром можна змочити або побризкати шторку, якою прикрити вікно (не всюди можна встановити протимоскітні сітки)
✓ робимо суміш базової олії (жирної) і ефірної. Чиста ефірна олія може сильно пекти шкіру. Отриманою олійкою змащуємо відкриті частини тіла
✓ ставимо аромалампу: в ємність зверху наливаємо воду, додаємо кілька крапель ефірної олії, внизу запалюємо свічку (дбаємо про безпеку!)

Засіб буде діяти, поки ефірна олія не вивітриться.
Якщо комах дуже багато, вони можуть підлаштуватися під повітряні потоки: не чіпатимуть вас там, де багато випарів, але спробують покусати вище чи нижче, наприклад, за ноги.
І ще одне. Є рослини, які знімають свербіж від укусів. Це не означає, що треба мастити місце укусу будь-чим, бо ефект може бути протилежним. Колись я так у Криму переплутала баночку і посмарувала укуси москітів не тим, чим хотіла. Спати було нереально, поки все це не змила з себе :(

Немає коментарів: